İçeriğe geç

Yecüc Mecüc Hangi Ayetlerde Geçer

Ye’cüc ve Me’cüc nereden gelecek?
Ye’cüc ve Me’cüc nerededir ve nasıl ortaya çıkacaklardır? Rivayet odur ki Ye’cüc ve Me’cüc tüm engelleri aşarak tepelerden ve dağların zirvelerinden geleceklerdir. Bazı kaynaklarda Ye’cüc ve Me’cüc’ün surlarla inşa edildiği söylenmektedir. Kıyamet günü surların yıkılacağı ve bu varlıkların serbest bırakılacağı söylenmektedir.

Ye’cüc ve Me’cüc Kur’an’da hangi ayette geçmektedir?
b) Ye’cüc ve Me’cüc, daha önce Kehf Suresi’nde (83-101) anlatılan Zülkarneyn kıssasında geçmektedir.

Ye’cüc ve Me’cüc’ü hangi peygamber hapsetmiştir?
Zülkarneyn’in Hz. İbrahim zamanında yaşadığı ve duasını aldığı rivayet edilmektedir. Hz. Zülkarneyn hakkında da Ye’cüc ve Me’cüc’ü bir sur inşa ederek hapsettiği bilinmektedir.

Kur’an’da sefalet nedir?
Ye’cüc ve Me’cüc, özellikle Enbiya ve Kehf Sureleri olmak üzere birçok ayette geçmektedir. Kur’an-ı Kerim, kıyametin büyük alametlerinden biri olarak tanımlanan bu varlıkların, yer altından çıkacaklarını, büyük bir engeli aşacaklarını ve şeytanlardan türeyen diğer yaratıklar gibi dünyada fitne çıkaracaklarını belirtmektedir.

Ye’cüc ve Me’cüc neye benzer?
Ye’cüc ve Me’cüc, nehir ve göl sularını içebilecek kadar kalabalık bir topluluktur. Hepsi tek bir insan gibi ölecekler ve öldüklerinde, leşlerinin kaplamadığı bir santim yer kalmayacaktır. Ne dağlar ne de demir onlara dayanabilir.

Ye’cüc ve Me’cüc İsrail midir?
İsrâîliyat, İslami bir din terimidir. İsrail’de ortaya çıkan tüm Yahudi mitolojisini veya anlatılarını ifade eder. İsrail kültüründe Ye’cüc ve Me’cüc, İslam’da Ye’cüc ve Me’cüc olarak anılır.

Ye’cüc ve Me’cüc hangi soydan gelmektedir?

Buna göre Ye’cüc ve Me’cüc Hz. Bunlar Nuh’un oğlu Yâfes’in soyundan gelen bir topluluktur; üç kola ayrılır: Tâvil, Tâyis ve Mensik. Birincisi büyük, ikincisi orta büyüklükte ve üçüncüsü kulaklarından birini şilte, diğerini yorgan olarak kullanacak kadar küçüktür; hiçbiri kendi soyundan bin çocuk doğurmadan ölmez.

Kehf Suresi 94. ayette ne diyor?

94: Dediler ki, “Ey Zülkarneyn! Ye’cüc ve Me’cüc dediğimiz kanunsuz kabileler, iki dağ arasındaki bu geçitten sürekli bize saldırıyor ve bu topraklarda bozgunculuk çıkarıyorlar. “Size biraz vergi verelim ve aramıza aşamayacakları bir set çekelim mi?”

Ye’cüc ve Me’cüc İncil’de geçiyor mu?
Zülkarneyn (a.s.) durumunda, insanların demir yığınlarıyla çıkamayacağı kadar güçlü bir set inşa etmek söz konusudur. Ye’cüc ve Me’cüc kabilesi bu şekilde bastırılmıştır. Gog, Magog ve Deccal’den sonraki en büyük anlaşmazlık olarak kabul edilir. Gog ve Magog kavramı İncil’de de bulunan bir kavramdır.

Zülkarneyn hangi ayette geçmektedir?
Zülkarneyn (Arapça ذُو ٱلْقَرْنَيْن ); tam anlamıyla “İki Boynuzlu Olan” olarak tercüme edilen Zülkarneyn, Kuran’da, Kehf Suresi, 83-101. ayetlerde, doğudan batıya doğru seyahat eden bir grup ile Gog ve Magog arasında bir bariyer kuran kişi olarak tasvir edilmiştir.

Zülkarneyn aslında kimdir?
Kuran’da kendisine büyük güç ve fırsatlar verildiği bildirilen kişi. İslam tarihinde efsanevi kişiliğiyle en çok tanınan Makedonya kralı. Zülkarneyn döneminde ortaya çıkan ve dünyanın sonuna doğru yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak için ortaya çıkacak olan topluluk.

Gog ve Magog hangi dine mensuptur?
GOG ve MAGOG: İslami inanca göre, yeryüzünde bozgunculuk yapan, Kıyamet Günü’nün en büyük alametlerinden biri olan ve gerçek mahiyetleri Allah tarafından bilinen iki topluluktur.

Ye’g ve Me’g kabileleri Türk müdür?
Müslüman ve Ermeni tarihçilere göre, Avrupa Hunları Orta Çağ’da Ye’g ve Me’g olarak tanımlanırken, Türkler ve Moğollar Orta Çağ’da Ye’g ve Me’g olarak tanımlanmış ve Sovyet Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti daha yakın zamanlarda Ye’g ve Me’g olarak tanımlanmıştır.

Zülkarneyn’in inşa ettiği set nerededir?

Çoğu yorumcu, Zülkarneyn’in duvarınınKur’an-ı Kerim’de coğrafi konumu belirtilen l-Karneyn, Uzak Doğu bölgelerinde yer almaktadır. Kadı Beyzavi gibi bazı âlimler de bu duvarın Türkistan topraklarının bittiği Azerbaycan ve Ermenistan tarafında olduğunu söylemişlerdir.

Ye’cüc ve Me’cüc hadisleri mantıklı mıdır?
Bu hadisi Tirmizî, Hâkim ve İbn Hibban’dan rivayet ediniz. (bk. İbn Hacer, Fethu’l-Bârî, 13/108). Âlimler bu hadisin sahih olduğunu belirtmişlerdir: (bk. Şuayb el-Arnavutî, el-İhsan fi takribi sahihî İbn Hibban, 15/243).

Ye’cüc ve Me’cüc ne zaman serbest bırakılacak?

Zülkarneyn döneminde ortaya çıkan ve dünyanın sonuna doğru yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak üzere ortaya çıkacak topluluk.

Ye’cüc Me’cüc başlangıcı ne zaman serbest bırakılacak?

20.10.2022 Yayın tarihi 03.10.

Kıyamet kimlere yakın gelecek?

Güneş batıdan doğacak. Dabbet’ül Arz çıkacak. Ye’cüc ve Me’cüc çıkacak ve dünyada büyük savaşlar çıkacak. Haberin Devamı Hz. …Gökten duman yükselecek ve bu duman o kadar büyük olacak ki dünyanın her yerinden görülecek. Deccal çıkacak.

Kıyamet nasıl kopacak?
İnanca göre bir mümin ölüp mezara konduğunda kendini yemyeşil bir bahçede görür. İsrafil elindeki sûru ilk üflediğinde dağlar parçalanacak, denizler birleşecek, yıldızlar yere düşecek, bütün canlılar ölecek ve kıyamet kopacaktır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Pelvis Bölgesi Neresidir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir